Piippolan Metsästysyhdistys Ry

Yleistä

Piippolan metsästysyhdistys ry on perustettu vuonna 1960. Perustava kokous kutsuttiin Piippolan kunnantalolle 15.5.1960. Piippolan metsästysyhdistyksen perustamisasiakirjan allekirjoittivat Johannes Partanen, Leevi Tuohimaa, Vilho Haapala, Eino Aho, Veikko Koskelo, Viljo Jalonen, Vilho Tuohimaa ja Antti Ilorinne. Allekirjoittajat muodostivat samalla yhdistyksen ensimmäisen johtokunnan, jossa toimi puheenjohtajana Johannes Partanen, varapuheenjohtajana Eino Aho ja sihteerinä Veikko Koskelo. Samassa kokouksessa hyväksyttiin myös seuran säännöt.

Varsinaista perustamiskokousta edelsi Leskelässä pidetty valmistelukokous, jossa luotiin suuntaviivat varsinaiselle perustamiskokoukselle ja yhdistyksen säännöille.

Tällä hetkellä yhdistyksessä on jäseniä noin 400. Metsästyspinta-ala on 38 500 hehtaaria. Siikalatvan kunnan Piippolan alueella on vain yksi metsästysseura, joka on hyvin harvinaista Suomessa. Kylän pinta-alasta 83 % on vuokrattu metsästysseuran käyttöön. Vuokrattuja palstoja on 880 kappaletta. Keskiarvopinta-ala on 44 ha palstalle. Vuokrasopimuksia on 425 kappaletta, joista toistaiseksi voimasssa olevia on 92 %.

Hirviporukoita metsästysyhdistyksessä on seitsemän ja hirvenpyytäjiä noin 155. Hirvenpyynnissä Piippolan metsästysyhdistys ry on yhteisluvissa Pulkkilan Erä ry:n kanssa.