Piippolan Metsästysyhdistys Ry

Kennel toiminta

Piippolan metsästysyhdistys ry on organisoinut kenneltoimintansa Keskipisteen Koiraharrastaja ry:n kautta. Ratkaisuun on päädytty, koska on järkevämpää järjestää alueen kenneltoimintaa yhden yhdistyksen alla kuin, "kilpailla" keskenään koiraharrastajien sieluista. Keskipisteen Koiraharrastajien syntyyn vaikutti myös lähialueen muiden metsästysseurojen osalta hiipumaan päin ollut kenneltoiminta. Niinpä Piippolan Metsästysyhdistys kutsuikin lähiseudun kennelihmiset keskustelemaan asiasta, jonka seurauksena perustettiin Keskipisteen Koiraharrastaja ry vuonna 1992.

Seuran jäsenet ovatkin varsin aktiivisia koiraharrastajia. Luonnollisesti PiMyn jäsenten mielenkiinto suuntautuu ensisijaisesti metsästyskoiriin ja niiden koetoimintaan sekä jalostamiseen.

Seuran jäsenillä on tälläkin hetkellä huomattava määrä toimivia metsästyskoiria, joista useilla niin käyttö- kuin muotovalionkin meritit taytettyinä.

Piippolan Metsästysyhdistys myös antaa aktiivisesti metsästysalueitaan koirakokeiden käyttöön, jotta hyvää harrastusta voidaan seuran alueella aktiivisesti harrastaa.

Koirien käyttö metsästyksessä on alkanut Piippolassa jo ennen kuin metsästysseura perustettiin 1960. Tuolloin koirat olivat sekarotuisia, isäntäuskollisia kaikenriistankoiria, mutta erittäin hyviä käyttökoiria.

Varsinaiseen kenneltoimintaa Piippolassa alttiin heräillä 1960-luvulla, mutta seuran oman kenneljaoston perustaminen tapahtui niinkin myöhään kuin 1979.

Seuran historian aikana seuran jäsenillä on ollut lukematon määrä hyviä ja kokeissakin menestyneitä koiria. Näistä voisi mainita mm. Eemil Laukkasen Toverin, jolle ammuttiin 50-60 luvulla yli 100 hirveä, Olli Kanasen vuoden 1965 hirvikuningas Jeken, Jouko Koskelon vuoden 1979 hirvikuningas Pomon ja ehkä suomen kaikkein aikojen menestyneimmän hirvikoiran, Matti Koskelon Taitolan Ritan. Edellä mainittujen lisäksi olisi pitkä lista muitakin mainittavaksi. 

Lienee kuitenkin syytä mainita vlelä jalostustoiminnassa ansioitunut, Vuolasvirta-palkinnollakin palkittu Pentti Koskelon Usvaniityn kennel.

Lisää seuran kenneltoiminnasta voi lukea vaikkapa Piippolan Metsästysyhdistyksen 50-vuotis historiikista, joita on vielä jokunen kappale saatavilla.

Keskipisten Koiraharrastajien toimintaan tarkemmin pääset tutustumaan tästä.